Veel gestelde vragen over haar & huid

De meest voorkomende problemen.

Roos

Is roos eigenlijk wel bestrijdbaar?

Ja, roos is bestrijdbaar met een goed product. De combinatie van een shampoo met lotion geeft
zelfs zeer goede resultaten.

Welke producten zijn er te krijgen?

Epicelan shampoo om thuis te gebruiken. Epicelan lotion.

Ik heb al heel lang last van roos, hoe kom ik er snel af?

In onze salon beschikken we over een epicelan crème. Dit is een behandeling die alleen in de salon wordt toegepast en de huid snel en effectief schoon krijgt. Dit product wordt uitsluitend in de salon gebruikt en is niet te koop voor thuisgebruik.

Wat is roos nu eigenlijk?

Roos is een verstoring in het vernieuwingsritme van de bovenste huidlaag. Hierdoor worden roosschilfers gevormd aan het oppervlak gelegen deel van de hoornlaag.

Wat veroorzaakt Roos?

Stress, vervuiling, ontstekingen, infecties, irritaties. De zuurlaag die de huid beschermt tegen schadelijke stoffen raakt verstoord. Op de verstoorde zuurlaag kunnen micro-organismen zich nestelen. Deze micro-organismen geven een versterking van het verstoren van de zuurlaag waardoor het probleem steeds groter wordt. Een gist genaamd P. Ovale is mede verantwoordelijk voor de vorming van roos en kan zich sterk uitbreiden in de uit balans geraakte zuurlaag. Het is nu zaak om het evenwicht te herstellen in de zuurlaag door goede producten te gebruiken en de hoofdhuid te verzorgen.

Wat doet de anti-roos shampoo epicelan?

Het werkt antibacterieel, anti-gist en anti-vet door een minerale olie! Het bestrijdt bacteriën en gisten vooral door de aanwezigheid van een zout van Zink.

Jeuk op de hoofdhuid

Wat doet melkzuur op de hoofdhuid?

De uitstoot van melkzuur verstoort de werking van de natuurlijke beschermlaag. Bacteriën die normaal afgebroken worden blijven en vermeerderen zichzelf.

Wat doen deze bacteriën op de hoofdhuid?

De bacteriën gaan irriteren, we spreken van jeuk. De hoofdhuid kan rood worden en als reactie gaan schilferen. Deze schilfering wordt vaak afgedaan als een vorm van roos. Een anti-roos shampoo heeft geen zin, de schilfering zal niet weggaan.

Wat is hier aan te doen?

Na veel onderzoek is ontdekt dat met name ’s nachts de productie van melkzuur plaats vindt. Door ’s avonds een hydrotoxalotion op te brengen wordt dit geneutraliseerd. Het melkzuur wordt afgebroken en omgebouwd tot twee lichaamsvriendelijke stoffen. De volgende ochtend wast u de hoofdhuid met hydrotoxa-shampoo. Al vrij snel is merkbaar dat de jeuk minder wordt.

Jeuk op de hoofdhuid

Jeuk en irritatie op de hoofdhuid is een vervelend probleem. Het wordt veroorzaakt door afvalstoffen uit het stofwisselingsproces. De afvalstoffen komen op de huid te liggen. Het afweermechanisme raakt verstoord.

Wat gebeurt er in/op de huid?

In de huid bevinden zich zweetkliertjes. De hormoonstof adrenaline zorgt ervoor dat de zweetkliertjes harder gaan werken. Adrenaline wordt ook wel het stress-hormoon genoemd. Jeuk op de hoofdhuid kan in situaties van stress verergeren.

Wat gebeurt er als de zweetkliertjes te hard werken?

Ons lichaam verbrandt stoffen om energie op te wekken. De zweetkliertjes gaan aan het werk. Onder invloed van adrenaline gaan de zweetkliertjes verkeerd werken en ontstaan er veel afvalstoffen genaamd melkzuur. Dit melkzuur wordt uitgestoten en vloeit uit op de hoofdhuid.

Schilfering van de hoofdhuid

Schilfering van de hoofdhuid

In bepaalde periodes droogt de huid ineens enorm uit en gaat schilferen. Onterecht wordt dit roos genoemd. Een uitgedroogde huid gaat afbrokkelen. Dit kun je vergelijken met een door de zon verbrande huid.

Wat kun je hieraan doen?

Zeker niet met een anti-roos shampoo behandelen. Dit droogt de huid verder uit. Een shampoo die er voor zorgt dat de talgkliertjes gestimuleerd worden en de bestaande huid niet te sterk ontvet.

 

Vette huid en vet haar

Vette hoofdhuid

Door onze hormoonhuishouding wordt de talgklier aangestuurd. Veel mannen en in mindere mate vrouwen hebben daardoor last van te hard werkende talgklieren. Het gevolg is dat de huid onaangenaam vet wordt en gaat broeien.

Wat kun je aan een vet haar of huid doen?

Een shampoo die erop gericht is de talgklieren af te remmen is de oplossing. In de shampoo voor de vette huid zitten deze ingrediënten verwerkt. De shampoo werkt sterk ontvettend en werkstoffen temperen de talgklier. Aangezien de grootste oorzaak vaak hormonaal is kan een shampoo het probleem niet wegnemen.

Helpt anders wassen tegen vet haar?

Door de haren in de ochtend te wassen is er al een groot deel van het probleem opgelost. In de nacht produceert het lichaam de grootste hoeveelheid talg. Overdag veel minder.

Openingstijden

MA     13:00 - 18:00
DI     08:00 - 12:15 & 13:30 - 18:00
WO     08:00 - 12:15 & 13:30 - 18:00
DO     08:00 - 12:15 & 13:30 - 20:00
VR     08:00 - 12:15 & 13:30 - 18:00
    19:00 - 21:00
ZA     08:00 - 13:00
ZO Gesloten

Contact

De Mannenkapper
Oudestraat 156
8261 CZ Kampen

038-3312825

Plattegrond